Ögonblicksbilder

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ögonblicksbilder

May 12, 2016 @ 7:00 pm

| 15€

Event Navigation

Affisch Narpes_webÖgonblicksbilder är en konsert med den danskfödda sångaren och skådespelaren Tine Sylvest och den österbottniska pianisten Dani Strömbäck. Deras långvariga samarbete startade med musicalen ”Rosie, heta sånger, kalla fötter” på Wasa Teater våren 1998. Det var en helaftons one-woman-show där Dani var kapellmästare och Tine tumlade runt på scenen och sjöng och gestaltade en kvinna i skilsmässa och kris.

Åren efter gjorde de då och då konserter med musikerna i ”Rosie-Band”: gitarristen Janne Hyöty, basisten Stefan ”Kilju” Lindblom och trummisen Stefan Brokvist, och 2003 spelade de fem in skivan ”What Life Is Made of” med Tines egna kompositioner och texter.

Från och med 2006 har Dani och Tine mest framträtt som duo med konserter i olika genrer som musical, rock, kyrkomusik och visor. Eftersom Dani i dag är bosatt i Bryssel och Tine inte mera arbetar heltid som artist, är det inte så ofta de två numera samarbetar. I maj 2016 kommer de att ha en miniturné i Österbotten med konserten ÖGONBLICKSBILDER, som innehåller kända och uppskattade musicallåtar, visor, rockballader och njutbara pianostycken sammanknutna av meningsfulla dikter och mellansnack som är både roligt och allvarligt. Turnén är understödd av Svenska Kulturfonden.

Närmare information om denna konsert: Lasse Eriksson Tel: 0400 668393, E-post: lasse.eriksson@narpes.fieller Maria Filippa Sundlin Tel: 045 602 0854, E-post: maria.filippa@dynamohouse.fi

Details

Date:
May 12, 2016
Time:
7:00 pm
Cost:
15€

Venue

Frans Henriksonssalen i Mittistan Huset
Närpes, Finland + Google Map

Copyright Unicorn Music & Therpay.
Webb: Kaj Lindh-Media